Over Simons

Tekstschrijver, verhalen, ghostwriting en blogs

   Over Simons writing

Geboren in de winter van 1961 in het Zuid-Limburgse Heerlen, opgegroeid in een harmonieus gezin van ouders, een zus en drie broertjes. Sociaal engagement, solidariteit en gastvrijheid waren kernwaarden in ons katholieke gezin.

Met mijn goede schoolresultaten ging ik naar het Gymnasium, maar uiteindelijk vertrok ik met een Havodiploma op zak naar Schoevers. Taal was en bleef, zeg maar, echt mijn ding.

Liefde voor taal en psychologie

Toch ontbrak er iets, noem het diepgang. Een studie Psychologie op latere leeftijd heeft geleid tot een bachelor, maar het allermooiste vond ik de combinatie van taal en psychologie, wat leidde tot het schrijven van heel veel.

Voor tientallen feestjes schreef ik teksten op bestaande melodieën, mijn eerste reisverslagen over backpacken in India en mijn solo voettocht naar Santiago de Compostela gingen er bij velen in als koek. Ik begon te dromen over een eigen boek. Op mijn vijftigste werd deze droom werkelijkheid. Mijn schrijverschap ontwikkelde zich verder.

Inmiddels heb ik mijn derde boek gepubliceerd en tijdens mijn jaarlijkse solo reizen naar Nepal trakteer ik vele lezers op aantrekkelijke reisverhalen.

Verhalen schrijven
“De taal is een handschoen die strak om de huid van de inhoud getrokken is. Je moet er een heleboel weggooien, voor je die ene vindt, die precies past. Schrijven is schrappen.”

Godfried Bomans

Tekstschrijver en Copywriter Simons

Een nieuwe schrijfuitdaging

Tijd voor een nieuwe schrijfuitdaging. ‘Ik weet zeker dat velen wachten op jouw creatieve teksten’, zei een goede vriendin. En zo verleg ik nieuwe grenzen, met de ervaring van eerdere dromen die tot leven kwamen bied ik heel graag mijn diensten aan als liefhebber van taal, van de mens, van mooie producten en alles waar ik door jou als klant bekend mee raak. Hiervoor heb ik jouw input nodig, dus zoek contact en dan komen we er samen beter uit.

Tijd is iets vreemds.

Niemand heeft er genoeg van, maar iedereen kan ’t maken.

SEO Teksten laten schrijven, webteksten, blogs en verhalen

KwaliTIJD

Tijd is een schaarste geworden in onze westerse samenleving. ´Tijd is geld´, luidt de economische gedachte die leidt tot een voortdurende en vaak ongezonde race tegen de klok.

Tijd kan echter ook je vriend worden, een rijkdom waar je naar hartenlust uit kunt putten. Rijping vereist de natuurlijke tijd die nodig is om tot bloei te komen, het ontstaan van een goed idee mag nooit worden ingeperkt door een gebrek aan tijd. Voor mij staat kwaliteit boven kwantiteit en snelheid.

Ook al schrijf ik vrij snel en gemakkelijk, de optimale tekst voor jou staat voorop, met voldoende tijd als voorwaarde. KwaliTIJD.

Mieke Simons