AANBOD

Simons writing | Made to tell stories

Je herkent het vast wel, de woorden die maar niet op papier willen komen om uit te drukken wat jij wil vertellen. Een pakkende tekst waarmee jij je lezers en/of (potentiële) klanten wil raken. Krachtig en waarachtig.

Laat ik je geruststellen: jij bent niet alleen. Vele ondernemingen gingen je voor. Als jouw pen stopt met schrijven is het moment aangebroken om dit onderdeel over te dragen aan iemand die wél de juiste woorden vindt.

Niet geheel toevallig ben je op mijn website beland, op zoek naar iemand die jou kan helpen bij de optimale beschrijving en uitstraling. Voel je welkom en zoek contact met mij, zodat we samen op zoek gaan naar de woorden die bij jou passen.

1. Blogs laten schrijven | Pakket blog schrijven

Wil jij een goede online zichtbaarheid voor je onderneming, dan is bloggen een must. Door wekelijks een blog te plaatsen met de juiste zoekwoorden stijgt jouw website in de ranking van Google.

Heb jij tijd en energie om zelf te schrijven? Helemaal prima. Maar richt jij je liever op je eigen passie dan ben ik er voor je blogs.

Blogs voor je website laten schrijven,

 • Een blog van 800 woorden, SEO-optimaal:
  EUR 87 (excl. BTW)
 • Elke week 1 blog van 800 woorden, SEO-optimaal, 4x per maand:
  EUR 297 (excl. BTW) per maand
Blogs laten schrijven
Simons verhalen, teksten, redactie en ghostwriting

2. Teksten laten controleren | redigeren

Pakket Enkeltje controle

Je website laten controleren op spelling, grammatica en andere fouten

 1. Een website van ongeveer 5 pagina’s: EUR 197 (excl. BTW)
 2. Een website van 7-10 pagina’s, EUR 297 (excl. BTW)

Pakket Abonnement tekstcontrole

Regelmatig teksten laten controleren zoals blogs, nieuwsbrieven, berichten voor sociale media en boeken. Hierbij kijk ik naar spelling en grammatica en haal typefouten eruit. Bovendien zorg ik dat de tekst lekker leest.

 • 2500 woorden: EUR 57,–
 • 5000 woorden: EUR 107,–
 • 10.000 woorden: EUR 197,–
 • 25.000 woorden: EUR 447,–

3. Schrijfcoaching

Schrijf je liever zelf maar loop je vast in een artikel, boek of presentatie? Laat mij je persoonlijk begeleiden en kies voor één-op-één schrijfcoaching.

Voordelen van Simons writing als schrijfcoach

De persoonlijke aanpak bespaart veel tijd, omdat je niet alles zelf hoeft te doen of uit te vinden. Onder mijn begeleiding werk je naar het eindresultaat van bijvoorbeeld

 • Een tekst waarmee je lezers of klanten trekt
 • Een presentatie die blijft hangen bij lezers of klanten
 • Een interessant boek voor uitgevers
Tekstschrijver en copywriter Simons

Wat leer je

Bij één-op-één schrijfcoaching ligt De Focus niet op punten, komma’s of spelfouten, maar wel op technieken om je verhaal op een aantrekkelijke manier op te schrijven. Samen streven we naar een tekst die de lezer raakt en niet meer loslaat.

Nadruk:

 • Een spanningsboog, waarbij je de aandacht van lezers vasthoudt
 • Schrijftechnieken waarmee je lezers en klanten overtuigt en/of aanzet tot actie
 • Het gebruik van heldere taal

Hoe werkt schrijfcoaching

1.Verhaalanalyse
Ik lees je verhaal grondig door, met controle op taal- en andere fouten.

2. één-op-één schrijfcoaching
Tijdens een sessie van anderhalf uur bespreek ik de structuur, de sterke punten en de passages waarin nog iets te verbeteren valt. We brainstormen met elkaar, waarbij ik schrijftips aanreik en hoe deze toe te passen.

3. Revisie
In deze fase ronden we ons gezamenlijke schrijfproces af tot een optimale revisie van jouw eerdere versie.

Simons tekstschrijver en copywriter

Waarom Simons writing

 • Uit ervaring weet ik hoe je een goed verhaal opbouwt en je lezers overtuigt.
 • Mijn schrijversdebuut vond plaats in 2011 met het boek ‘Vol Verwachting’. Mijn tweede boek ‘Lená en Julien’ volgde in 2019 en eind 2022 publiceerde ik ‘een reis in de wereld van 31 vrouwen’.
 • Als reisblogger trakteer ik sinds 2015 vele lezers op avontuurlijke verhalen uit Nepal. Mijn liefde voor verhalen schrijven – fictie en non-fictie – komt ook hier volledig tot zijn recht. I am made to tell stories.

Wat kost persoonlijke schrijfcoaching

 • Uitgebreide analyse van je tekst
 • Anderhalf uur schrijfcoaching onder genot van een kop koffie in een leuk koffietentje of online.
 • Een tweede gesprek van een uur met persoonlijke schrijf- en tekstadviezen.
  Tarief: EUR 350,–
Om bondig te schrijven moet men over veel woorden beschikken.
Otto Weiss

4. Ghostwriting

Je hebt een verhaal, visie of boodschap die het waard is om te delen. Al een tijdje denk je erover om dit op te schrijven, maar het ontbreekt je niet alleen aan tijd maar vooral aan vaardigheden je gedachten mooi in woorden te vatten. In dat geval kun je hulp inroepen  van een ghostwriter.

Een ghostwriter is iemand die teksten schrijft voor een ander die daarvoor de credits krijgt. Dit kan gaan om een boek, maar ook om speeches, blogs of colums. De schrijver blijft daarbij doorgaans anoniem en de naam van de opdrachtgever komt op de cover. Gebruikelijk is dat de ghostwriter betaald wordt voor zijn of haar werk, waarna deze de auteursrechten overdraagt aan de opdrachtgever.

Mijn ervaring bestaat uit het schrijven en publiceren van twee verhalenbundels. Me volledig invoelen in de ander – empathie – en wat hem of haar beweegt is daarbij essentieel om het verhaal goed en waardig op schrift te zetten.

Made to tell stories

Waarom Ghostwriting

 • Je bent geen schrijver
 • Je hebt weinig tijd
 • Je kunt doen waar jij goed in bent
 • Een boek (speech, blog of column) sluit aan bij de behoefte van je klant/lezer
 • Een boek is een mooie manier om je expertrol of visie te etaleren, een visitekaartje
 • Je krijgt een professionele schrijfstijl
 • De publicatie is onder jouw naam

Voor een boek:

Neem contact op voor het tarief.

Simons tekstschrijver, ghostwriter, verhalen, blogs

Hoe werkt het

 1. Kennismaking: mijn voorkeur gaat uit naar een eerste kennismaking onder het genot van een kop koffie. Als blijkt dat het goed klikt met elkaar kunnen we verder met de volgende stap.
 2. Plan van aanpak: ik spreek mijn werkwijze met je door, waarbij het plan van aanpak wordt afgestemd op een goede samenwerking.
 3. Vervolginterview(s): met een of meer vervolggesprekken gaan we de diepte in. Ik stel vragen om jou en je ideeën optimaal te doorgronden. Jij praat, ik schrijf. Afhankelijk van de lengte van je verhaal en de keuze voor een boek of blog spreken we elkaar daarna vaker om mijn tekstversie door te nemen en aan te passen.
 4. Je bent verzekerd van een prettig leesbare tekst van hoge kwaliteit. Om je boek naar een nog hoger niveau te brengen leg ik, in overleg met jou, de tekst voor aan een proeflezer.
 5. Ik ga voor 100% tevredenheid. Jouw feedback op de eerste tekstversie wordt verwerkt tot een hoogwaardig manuscript.
 6. Uitgeven: in eigen beheer of via uitgever? Ik help je graag verder. Beide opties hebben plussen en minnen, is mijn eigen ervaring. Ook dit bespreken we onderling.
 7. Je boek in de spotlights: promotie kan via diverse onlinekanalen, denk aan sociale media. Ook lezingen en presentatie behoren tot de mogelijkheden, waarbij ik een handleiding kan aanbieden.
Verhalen schrijven, tekstschrijver en copywriter

Waarom Simons writing

 • KwaliTijd.
  Als jij niet houdt van vluchtigheid en werken onder stress, dan begrijpen wij elkaar en kunnen we rustig bouwen aan een mooi verhaal in optimale kwaliteit.
 • ‘Made to tell stories’.
  Ik heb een fascinatie voor verhalen. Geboeid zal ik naar je luisteren om datgene wat jij wil uitdragen zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Op die manier zijn ook mijn boeken tot stand gekomen.
 • Sparringpartner.
  Terwijl we met elkaar communiceren kun jij je verhaal aan mij kwijt en reflecteer ik daarop. Door echt te luisteren word ik daarmee een fijne sparringpartner voor jou.
 • Kennis van uitgeven.
  En dan zijn we zover, je verhaal staat goed op papier en wil de wereld in. Dan komt de fase van uitgeven. Ook daarbij kan ik je helpen. Ik beschik over ervaring met zowel uitgeven in eigen beheer als via een uitgeverij.